09 januari 2010

Saxat från Ölandsbladets sida.




Vinter – och den friluftsintresserade plockar fram skidor och stavar och skridskor och klubbor ur förrådens oanade djup. För att glatt ge sig ut på välpreparerade kommunala skidspår och in i yster jakt efter puck eller bandyboll på närmsta hockeyrink.
Ja, om ni bor utanför Öland alltså. Skidspår har måhända gnetats ihop av någon med Vasaloppet i blick, men hockeyrinkar...näe.
Under många år hade Borgholms kommun en hockeysarg som mödosamt skruvades ihop vid kall väderlek och isen fixade brandkåren. Numera ett minne blott, sargen har enligt säkra källor gått hädan efter rutten död. Andra källor påstår att delar av den är under beskjutning i Klinta-området.

– Som jag förstått det var sargen i så dåligt skick att den inte gick att sätta upp, säger Jan-Åke Johansson på kultur- och fritidsförvaltningen i Borgholm.
Förvaltningens namn till trots är sargbekymret och avsaknad av kommunalt uppspolad is även en fråga för Borgholm Energi.
– Hanteringen av uterinken låg förut på tekniska nämnden och sedan blev det Borgholm Energi. Nu har jag pratat med servicechefen Hans Johannesson och i dag (torsdag) ska parkeringen vid kyrkogården, där rinken stod, skottas av och spolas så att man i alla fall kan åka skridskor där.

Planer på köp av sarg finnes.
– En ny på 60 gånger 30 meter kostar mellan 170 000 - 250 000 kronor. Men det lär finnas en begagnad marknad, saken undersöks.
Utan sarg lär Borgholm, möjligen i konkurrens med Mörbylånga, vara helt Sverigeunikt:
Ishall - glöm det.
Konstfruset - nix.
Rink - nähä, inte det heller.
Skamvrån alltså.
– Det fanns en motion om konstfruset, men med driftkostnader på ett par trehundratusen kronor och än mer om det inte var hallbygge så skrinlades frågan, minns Jan-Åke Johansson.

0 kommentarer: