25 mars 2010

Dietisten.

Var hos dietisten i Måndags och har inte orkat att uppdatera bloggen sedan dess. Men nu är det dags.

Det blev ett nästan 2h långt besök och vi pratade verkligen om allt. Hon tyckte nästan att det var onödigt att jag gick dit då hon inte hade något att anmärka på i min kost. Sedan tyckte hon att jag hade så pass bra koll och där med var väl påläst.
Hon tyckte dock att jag skulle se om jag inte kunde aktivera mig även i Scuf, men det får nog bli ett senare problem. Tar diabetes förbundet i första hand nu. Kan inte ha för mycket bollar i luften på en gång. Vilket jag förvisso alltid har ^^

Hon tyckte att jag åt bra de flesta dagarna utom de jag jobbar långa pass. För då äter jag frukost sedan äter jag inte något fören 8-9 på kvällen. Där måste jag försöka att bli bättre så jag kan hålla ett jämnare bls. Fick lite recept som jag ska försöka att ge mig på den dagen jag orkar köpa några ugnssäkra formar. Nej, jag har inte använt min ugn sedan jag flyttade in.
Det var recept på både maträtter, bröd och annat gott. Borde verkligen göra slag i saken och börja baka eget bröd. Det köpta är så otroligt dyrt så det finns inte. Fick även tipset att om jag köper bröd ska jag köpa Fria limpan antingen Havre eller fiber. Så jag får väl ta tag i mitt liv och testa de sorterna någon gång.
Hon var även imponerad över att jag läste innehållsförteckningarna så pass som jag gjorde. Kollar alltid kolhydrater, protein, fett och ja allt annat. Äter hellre feta produkter än kolhydratrika.

Sedan tyckte hon att jag borde börja ta tag i mina betyg och läsa upp dom så jag kommer in på dietisten snart. Dock skulle jag inte stressa, utan om jag jobbade något år till och sedan började plugga kommer jag kunna gå ut innan jag är 30 och då är jag tydligen väldigt ung för att vara examinerad dietist. Så det är kanske dags att ta tag i det snart, hon trodde även att jag som har både celiaki och diabetes skulle ha mycket försprång då jag redan tänker så pass mycket på kosten som jag gör.

1 kommentarer:

emelie sa...

är fria limpan havre eller fiber bättre än det grova? fick du fler bra tips på vad kan äta? :)

jag försökte mig på att baka eget bröd igår, haha.. blev inte 100 % bra, lite kladdigt i mitten & stenhårt utanpå :/ så det åker nog i soporna.. köpte sempers grova mix & gjorde efter receptet på baksidan :P..